Hrneček - Birma

200,00 Kč
Bez DPH
Počet

Keramický hrnek s černým uchem a vnitřkem je určen pro ruční mytí. Jeho objem je 330 ml. Výška: 95 mm, šířka: 82 mm

Potisk se velikostí může lehce lišit od obrázku, kde je tak, aby byl vidět celý. Reálně bude lehce větší.

.

.

Milovníci tohoto plemene oceňují nejen vzhled, ale také povahu těchto koček. Jsou přátelské, laskavé a dobrosrdečné a rády tráví čas se svými páníčky. Toto plemeno vzniklo křížním siamské a perské kočky. Birmanské kočky jsou velmi přátelské. Tato krásná, majestátní a přitom něžná kočka má pronikavě modré oči a sympaticky nekonfliktní a milou povahu. Ačkoliv neustále vyhledává společnost rodiny, přesto zůstává sebevědomá a nikdy nedotírá. Zvláštností je, že vyhledává oční kontakt se svým člověkem, je to jeden ze způsobů její komunikace.

Jejich středně dlouhá srst je převážně bílá a tmavě zbarvená pouze na koncových částech těla, jako je čenich, nohy, ocas a uši. Tato barevná kresba se nazývá "point". Podle genetického základu je základní barva kočky viditelná pouze na chladných částech těla, tzv. "points". Zbytku těla dominuje bílá barva.

Jednou z nejslavnějších biremských koček je Choupette. Byla miláčkem módního návrháře Karla Lagerfelda, který zemřel 19. února 2019. Lagerfeld porovnával její oči se safírem.

Legenda vypráví o kněžích z Tibetu, kteří vyznávali náboženství Kittah a uctívali bohyni převtělování Tsun Kyan-Kse a boha Song-Hyo. S nimi žily v chrámech stovky bílých koček, do kterých se údajně kněží po smrti převtělovali, o čemž rozhodovala právě bohyně Tsun Kyan-Kse. V jednom z chrámů žil kněz Mun-Ha, kterého všude doprovázel jeho věrný bílý kocour Sinh. Jedné noci chrám napadli siamští nájezdníci a Mun-Ha byl zabit. Po smrti kněze se oči kocoura Sinha údajně vybarvily do modra jako oči bohyně, jeho bílá srst na nohou a ocase ztmavla a na jeho tváři se objevila tmavá maska, symbol nečistoty a zlé vraždy. Zbytek těla dostal zlatavý odstín. Pouze jeho tlapky, které se dotýkaly hlavy starého kněze, zůstaly čistě bílé, na znamení čistoty.

.

.

Nenašli jste, co jste hledali? Napiště nám! Všechny motivy si ručně kreslíme a snažíme se stále nabídku rozšiřovat, takže pokud Vám tu něco chybí, dejte nám vědět. Rádi to napravíme :).

A není nejlepší mít na hrnečku nebo tričku právě toho svého mazlíčka? Stačí vybrat fotku a napsat nám své přání. Vašeho pejska (nebo kočku, koně, králíka, morče, ptáčka, rybku, draka, vlkodlaka...) překreslíme a můžeme tvořit krásné dárky a upomínkové předměty!

Email: lukesova.terez@seznam.cz

Facebook: Terry Lukešová/ Fine art by Terry 

Tel.: 732 569 140

Specifické reference