Hrneček - Siamská kočka

200,00 Kč
Bez DPH
Varianta potisku
Počet

Keramický hrnek s černým uchem a vnitřkem je určen pro ruční mytí. Jeho objem je 330 ml. Výška: 95 mm, šířka: 82 mm

Potisk se velikostí může lehce lišit od obrázku, kde je tak, aby byl vidět celý. Reálně bude lehce větší.

.

.

Siamská kočka patří vedle kočky perské k jednomu z nejstarších a nejznámějších plemen. Tato kočka má svůj původ v Siamu, dnešním Thajsku, kde vznikla díky tenkrát velmi hojně rozšířenému křížení, k němuž docházelo před více než 500 lety. Siamské kočky však našly cestu na západ až v pozdním 19. století a byly chovány na královských dvorech jako statutární symbol vlivu. Siamské kočky chtějí mnohdy laškovat a ne nadarmo jsou označovány jako psi mezi kočkami. Toto označení vzniklo proto, že se tohle plemeno nechá člověkem částečně vycvičit. Ale to nic nemění na skutečnosti, že se naučí pouze tolik, kolik samy uznají za vhodné. Vnější vzezření siamské kočky je věcí vkusu, neboť siamky jsou tzv. poloviční albíni. Jejich klasické zbarvení bývá označováno jako "seal-point". To znamená, že se jedná o geneticky černé zbarvení, avšak s různými extrémními odklony, přičemž je díky siamskému genu „cs“ barva transformována do tmavě hnědé. Siamky mají modré oči lehce mandlového tvaru a můžou působit mírně křivě. Klínovitý tvar hlavy je prodloužen rovnýma ušima se širokou základnou. Tělo je střední velikosti a velmi pružné.

.

.

Nenašli jste, co jste hledali? Napiště nám! Všechny motivy si ručně kreslíme a snažíme se stále nabídku rozšiřovat, takže pokud Vám tu něco chybí, dejte nám vědět. Rádi to napravíme :).

A není nejlepší mít na hrnečku nebo tričku právě toho svého mazlíčka? Stačí vybrat fotku a napsat nám své přání. Vašeho pejska (nebo kočku, koně, králíka, morče, ptáčka, rybku, draka, vlkodlaka...) překreslíme a můžeme tvořit krásné dárky a upomínkové předměty!

Email: lukesova.terez@seznam.cz

Facebook: Terry Lukešová/ Fine art by Terry 

Tel.: 732 569 140

Specifické reference